Salı, Nisan 16, 2024

Lise sınavındaki (LGS) at sorusu kavgasına son nokta; “Anormal değil”

Tele1‘den Oğuzhan Poyrazoğlu’nun haberine göre Türkiye genelinde 1 milyon 236 bin öğrenci Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’na girdi. LGS’deki sorular meb.gov.tr adresinden yayınlanırken atların yürüyüş biçimlerinin sorulduğu soru sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada yapılan yorumlardan bazılarında sorunun gayet güzel bir mantık sorusu olduğu savunulurken bazıları ise aynı soruyu ‘skandal’ olarak niteledi.

Lise sınavındaki (LGS) at sorusu kavgasına son nokta; "Anormal değil" - Liselere Giriş Sınavı LGS’de atların yürüyüşü ile ilgili bir soru sosyal medyada tartışma konusu oldu. Kimi vatandaşlar soruya ‘skandal’ derken kimi vatandaşlar da mantıklı buldu. 
UZMANLAR NE DEDİ?

Eğitim-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş TELE1’e yaptığı açıklamada sorunun standartlar içinde olduğu ve Fen liselerine geçecek öğrencilerin Türkçe dilbilgisine göre elemek amaçlı sorulduğunu söyledi.

İmam hatipte dansöz oynatıp para toplayan okul aile birliği yöneticileri görevden alındı, müdür hala yerinde!

Kadir Toruş yaptığı açıklamada ” Soru görsel okumayla ilgili bir soru. Fen liselerine gidecek öğrencileri elemek için sorulan bir soru. ” Eğitimcilerin görüşlerini aktaran Kadir Toruş ” Çok zor değil diyorlar, eğitimci arkadaşlarım çok daha zorlarını biz çalışmalarda çocuklara çözdürüyoruz dedi. Yani o yaş grubu için anormal bir soru değil” ifadelerini kullandı.

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir