Ülker, 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Elektrik enerjisi tüketiminin yaklaşık yüzde 43’ünü yenilenebilir kaynaklardan karşıladığını belirten Ülker, sürdürülebilir ham madde tedarikinden ambalaj yönetimine, lojistik yönetiminden atık geri dönüşümüne kadar tüm değer zincirini kapsayan karbon yönetim programını da başlattığını duyurdu. Şirket her alanda sera gazı emisyonlarını kontrol altına alarak, “2050’ye kadar net sıfır şirket” olmak için çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.
Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden olan Ülker; ekonomik, sosyal ve çevresel faaliyetlerinin yer aldığı Sürdürülebilirlik Raporu’nu 8. kez yayımladı.
Amazon ormanlarının kuzeyinde bulunan Tefe Gölü bölgesinde yaşanan kuraklık, en az 140 nehir yunusunun hayatını kaybettiği felakete yol açtı. Kıyıya vuran veya suların üzerinde sürüklenen ölü yunuslar, aşırı hava olaylarının doğal yaşam üzerindeki yıkıcı etkisini gözler önüne seriyor.
Yetkililer, 13 yılın en şiddetli kurak dönemini yaşadıklarını belirtirken, nehir yunuslarının ölüm sayısının artmasından endişe ediyorlar.
Brezilya hükümeti, yunus ölümlerini araştırmak ve tehlike altındaki hayvanları kurtarmak için acil bir operasyon başlattı. Brezilya Çevre Bakanlığı, tarihi kuraklık ve yüksek sıcaklığın nehirlerde yaşayan balık ve memelilerin ölümüne yol açtığına dair işaretler olduğunu ifade etti.
“Önemli projelere destek veriliyor”
Sürdürülebilir ham madde tedarikine yönelik projelere önem verildiğine dikkati çeken Buyurgan, şu bilgileri aktardı:
“İklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkisini araştırmak ve tarımda verimli sulama sistemleri geliştirilmesi amacıyla, Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü ve SKD Türkiye ortaklığında gerçekleştirilen ve ana sponsorlu olduğumuz Su Riskleri Projesi’nin birinci fazında buğday üretiminde damla sulama yöntemi kullanılarak ortalama %30 su tasarrufu ve ürün veriminde %20 oranında artış sağlandı. Projenin ikinci faz çalışmaları başlatıldı. Türkiye’ye kazandırdığımız Aliağa Bisküvilik Buğday’ı ilk kez Ekim 2022 itibarıyla ürünlerimizde kullanıyoruz. Ayrıca Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’yle yeni bisküvilik buğday çeşitleri elde etmek amacıyla Bisküvilik Buğday Geliştirme Programı’nın çalışmaları devam ediyor.”