Cuma / 27 Kasım 2020

Rusya’dan açıklamalar geliyor: Ankara gerekli güvenlik önlemlerini almadı!

Rusya Parlamentosundan yetkili bir isim olan Klintseviç, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada Ankara'nın gereken güvenlik önlemlerini almadığını savundu.

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkan Birinci Yardımcısı Frants Klintseviç, Büyükelçi Andrey Karlov’a yönelik saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada güvenlik sorununa işaret etti.

Sputnik‘in haberine göre, Klintseviç, Ankara’nın gereken güvenlik önlemlerini almadığını vurguladı. Klintseviç, “Türk güvenlik güçlerinin büyük bir hatası var. Türkiye’de yaşanan son saldırıların ardından ve Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak her ihtimale karşı böyle bir üst düzey diplomatın korunması için gerekli önlemler alınmalıydı” dedi.

Klintseviç, saldırının Rusya ve Türkiye tarafından birlikte soruşturulması gerektiğini söyledi.

Gündem

İYİ Parti’den ‘AKP ile işbirliği’ iddialarına yanıt

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, son dönemde çeşitli çevreler tarafından gündeme getirilen AKP ile işbirliği yapma gibi bir plan ya da eğilimlerinin bulunmadığını söyledi.

Erdoğan’dan Kanal İstanbul açıklaması: Teknik boyutu hazır, yerli ve küresel yoğun talep var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çılgın projem" dediği Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Proje ve teknik boyutun hazır olduğunu belirten Erdoğan, "Yoğun bir şekilde talepler artıyor, yerli ve küresel" ifadesini kullandı.

Koronavirüs yasakları genişletiliyor mu? Candaş Tolga Işık tarih verdi

Candaş Tolga Işık, ""Pazartesi Bakanlar Kurulu gündemine daha genişletilmiş yasaklar gelecek." ifadelerini kullandı.

”Erdoğan, MHP’yi küstürmek niyetinde değil”

Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Erdoğan, reform söylemlerinden tedirgin olan MHP'yi küstürmek niyetinde değil

Ahmet Davutoğlu ‘ndan Bülent Arınç’a davet gitti mi?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında ilk kavganın Bülent Arınç nedeniyle yaşandığını söyledi. Ayrıca Üstün, Gelecek Partisi'nden Bülent Arınç'a davet gidip gitmediğine dair soruya da yanıt verdi.