“Galiba Soylu’nun bileti kesildi, görevden alınmasını ertelemek için sert açıklamalar yapıyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son günlerde Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan açıklamalarıyla gündemde.

Öyle ki iş, Koç Holding’e suçlamaya kadar vardı. Koç grubunun İmamoğlu’na özel uçak tahsis ettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını şirket yazılı açıklama ile duyurdu.

Ancak bu kez de Soylu, Koç’a ananaslı mesaj vererek 17 Aralık sürecindeki Fethullah Gülen tapesine gönderme yaptı.

Sözcü yazarı Can Ataklı, Soylu hakkında ilginç bir iddiayı gündeme getirdi.

Ataklı, AKP’ye yakın bir kaynağının, “Galiba Soylu’nun bileti kesildi” dediğini öne sürüyor.

Soylu hakkında “Adeta bir cengaver gibi geziyor. Zannedersiniz ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım değil de kendisi” diyen Ataklı, “Garip olan şu ki, hiçbir sözü doğru çıkmayan Bakan Soylu, bunlara aldırmıyor bile. Ne utanması var, ne de özür dilemesi” ifadesini kullanıyor.

Ataklı, Soylu’nun biletinin kesildiği iddiasını öne süren AKP’li kaynağının, “Dikkat edersen Soylu çok sert açıklamalar yapıyor. PKK’nın İmamoğlu ile İstanbul’a sızacağını ve kendisini bunu engellemek için ensesinde durduğunu bile söylüyor. Şimdi de Koç’a saldırıyor. Böylelikle görevden alınmasını erteletmeye çalışıyor” dediğini aktarıyor.

‘Akıllı ol’ diyen vatandaş: “Soylu bana mesaj attı!..”

Aynı AKP’li kaynak, “Erdoğan Soylu’yu kenara çekerse; ‘Koç’u eleştirdiği için’ dedikodusu yayacaklar” yorumu yapıyor.

Ataklı, son olarak “AKP’ye yakın dostum” dediği kişinin, “Soylu için siyasetin ilkesi pek yoktur. Görevden alınacağını hissederse yeni kurulacak partide bile görebiliriz kendisini” görüşünü dile getirdiğini paylaşıyor.

En çok okunan haberler

Damadın üstü çizildi, bakın yerine kim geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kabine içinde tartışılan isimlerin başında gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın üzerini çizdiği iddia edildi

“Her şey çok güzel olacak” demeyen ünlüler İBB’den milyonları götürmüş

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, İBB ihalelerinden yandaş sanatçılara giden paraları yazdı.

‘Kayyum’ protestosunda Ahmet Şık yerde sürüklendi

Van, Mardin ve Diyarbakır belediyelerine atanan kayyum sonrasında HDP İstanbul İl Başkanlığından milletvekilleri Taksim Meydanı’nda basın açıklaması yapmak istedi.

İstanbul için korkutan deprem uyarısı: ‘7.5’le sallanacak, 2.5 dakika sürecek’

İstanbul’da beklenen depremle ilgili uzmanlardan korkutan bir uyarı geldi. Prof. Dr. Cenk Yaltırak en az 7,5 şiddetinde olması beklenen depremin 2,5 dakika süreceğini söyledi.

Barbaros Şansal’a bindiği takside tecavüz ve ölüm tehdidi

Tasarımcı Barbaros Şansal, bindiği taksicinin kendisini tam olarak tanıyamadığını ve kendisi hakkında tecavüz ve ölüm tehdidinde bulunduğunu yazdı. Şansal ertesi gün de Sarıyer'de darp edildiğini köşesinden bildirdi.

Adnan Oktar’ın gizli geçitten kaçış görüntüleri ortaya çıktı

11 Temmuz 2018 günü düzenlenen operasyondan dakikalar önce Kandilli'deki villasından kaçan Adnan Oktar'ın görüntülerine ulaşıldı

Stratejik Çaresizlik

Burak Kılavuzoğlu yazdı...

THK eski başkanı: Yangınlarda uçak kullanılsaydı bir hektar bile yanmazdı

Türk Hava Kurumu’nun (THK) eski başkanı Erdoğan Karakuş, son iki günde yaklaşık 500 hektarlık alanın yandığı Ege’de mevcut uçaklar kullanılmış olsa kaybın boyutunun çok daha küçük olacağını savundu.

Feyzioğlu’ndan ‘tuzu kuru’ açıklaması: Baroları kastetmedim

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 2 Eylül’de yapılacak olan yeni adli yıl açılış törenine katılma kararının ardından barolar tarafından eleştirilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, eleştirilere Habertürk televizyonunda Didem Arslan Yılmaz’ın programında yanıt verdi.

Merkez Bankası hamlesinden sonra dolar yeniden yükselişe geçti

Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0.4 üzerinde 5.6840 seviyelerinde alıcı buluyor.

İstanbul için korkutan deprem uyarısı: ‘7.5’le sallanacak, 2.5 dakika sürecek’

Nurgül Yeşilçay’dan Diyanet’e sert tepki: Biz pisliğiz şiddetliyiz saykoyuz

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aylık Aile Dergisi’nde çizgi filmlerin çocukların üzerinde olumsuz etki yapabileceğine vurgu yapılması üzerine oyuncu Nurgül Yeşilçay, Diyanet’e tepki gösterdi.

Vali, yolu niye kapattınız diyen avukatı döven Erdoğan’ın korumalarına soruşturma izni vermedi: Araca kafa attı

İstanbul Valisi, avukatı darp eden Cumhurbaşkanlığı korumalarına hakkında soruşturma izni vermedi.